Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Δελτίο τύπου 06/06/2013





ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΟΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ

«ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΥΤΥ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ. ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Η Ε.Ε. ΘΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ»


«Δυστυχώς το πρόβλημα - βόμβα της Ζακύνθου, που αφορά την έλλειψη ΧΥΤΥ, εξακολουθεί να παραμένει άλυτο. Υπάρχει ακόμα περιθώριο μόνο 12 μηνών, ώστε ο Δήμος Ζακύνθου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, να αντιμετωπίσει με δραστικές ενέργειες το ζήτημα.

Όσο ο Δήμαρχος, με στυλωμένα τα πόδια το καθυστερεί, τόσο θα έχει την ευθύνη για τα πρόστιμα των δεκάδων χιλιάδων ευρώ που θα πληρώνει καθημερινά η Ελλάδα, τουτέστιν και οι πολίτες της Ζακύνθου».

Αυτό δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στα ΜΜΕ της Ζακύνθου, ολοκληρώνοντας σήμερα το μεσημέρι τη νέα επίσκεψή του στο νησί, το οποίο έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία.

Ο Τέρενς Κουίκ είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Διονύση Μυλωνά από την οποία κατέγραψε τα εξής:

  1. Την εφιαλτική εκκρεμότητα του ΧΥΤΥ.
  2. Τις θετικές εξελίξεις στο θέμα της ύδρευσης, καθώς υπήρξε συμφωνία για το έργο μεταξύ Δημαρχίας και Περιφέρειας.
  3. Τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Ζακύνθου και σε επίπεδο προμηθειών καυσίμων, φαρμακευτικού υλικού και (τεράστιο ζήτημα) σε επίπεδο ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Τέρενς Κουίκ ευχαρίστησε ειδικότερα τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρωταγωνιστική συνεισφορά του στο θέμα της επίλυσης των προβλημάτων που είχαν ανακύψει με το ΤΕΙ Ζακύνθου σε σχέση με το σχέδιο «Αθηνά».

Επίσκεψη στο ΤΕΙ Ζακύνθου

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε στη συνέχεια το ΤΕΙ Ζακύνθου, ανταποκρινόμενος σε επιστολή - πρόσκληση των σπουδαστών και των καθηγητών για να τον ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και για να τον ευχαριστήσουν από κοντά για τις προσπάθειες που και ο ίδιος κατέβαλλε ώστε το σχέδιο «Αθηνά» να μην διαλύσει ένα από τα πλέον καινούρια και σύγχρονα πανεπιστημιακά κτίρια της χώρας.

«Για μένα ήταν ιδιαίτερα τιμητικό να με δεχθούν και τα παιδιά και οι καθηγητές στο σπουδαστικό τους χώρο. Ήρθα εδώ χωρίς κάμερες, γιατί ως πατέρας παιδιών της ηλικίας των σπουδαστών, δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να κάνω στην πλάτη τους την οποιαδήποτε κομματική – πολιτική εκμετάλλευση. Ό, τι έκανα για το εδώ ΤΕΙ το έκανα ως πατέρας και ως πολίτης, με τις ενοχές που έχω η δική μου η γενιά, να έχει καταστρέψει τη δική τους», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ λίγο αργότερα. Και πρόσθεσε:

«Εάν εφαρμοζόταν για τη Ζάκυνθο το σχέδιο «Αθηνά», θα είχαμε το απίστευτο έγκλημα. Να γίνουν αποθήκες ή κέντρο λαθρομεταναστών τα εκπληκτικά αυτά κτιριακά συγκροτήματα που κόστισαν στον Έλληνα φορολογούμενο 8.000.000 εκατομμύρια ευρώ και άλλα 8.000.000 εκατομμύρια ευρώ για τον τεχνολογικό εξοπλισμό. Σύνολο 16.

Και να φανταστείτε ότι αυτό το κτίριο, μετά από τριών χρόνων προσπάθειες, παραδόθηκε για χρήση φέτος στις 15 Ιανουαρίου! Ένα κόσμημα έτοιμο για να το στείλει το Υπουργείο στα σκουπίδια. Ευτυχώς τα σχέδια κάποιου ιδιώτη δεν πέρασαν για το σχέδιο «Αθηνά» που εκπόνησε στη Ζάκυνθο».

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός

Πολύ χρήσιμη συνάντηση είχε ο Τέρενς Κουίκ και με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζακύνθου Αντώνη Αντίοχο, στα γραφεία του Συνεταιρισμού.

Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, η Ζάκυνθος, λόγω της νοοτροπίας των κατοίκων της, είναι από τα νησιά εκείνα όπου δεν μένει ούτε ένα στρέμμα γης ακαλλιέργητο, δίνοντας ισχυρή ώθηση στην τοπική οικονομία.

Με 25 υπαλλήλους ο Συνεταιρισμός Ζακύνθου έχει κύκλο εργασιών 6.000.000 ευρώ το χρόνο, με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και με απολύτως αντιμετωπίσιμο το σχετικά χαμηλό δανεισμό που έχει.

Το λάδι και η σταφίδα είναι οι ναυαρχίδες των προϊόντων με εξαγωγές στην Κίνα, τη Ρωσία και την Αγγλία.

Αναδυόμενο προϊόν το λευκό κρασί σε δύο-τρεις σημαντικές ποικιλίες.

Πριν την αναχώρησή του από τη Ζάκυνθο ο Τέρενς Κουίκ είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νησιού, προκειμένου να του τεθεί το πρόβλημα που υπάρχει στο αεροδρόμιο (7ο σε κίνηση σε όλη τη χώρα) με την πολύωρη αναμονή των αφικνούμενων τουριστών από χώρες εκτός Σένγκεν (κυρίως Ρώσοι) για την έκδοση της άδειας εισόδου.

Το πρόβλημα συνίσταται στην έλλειψη αστυνομικών υπαλλήλων στα σημεία θεώρησης διαβατηρίων, πρόβλημα το οποίο ο Τέρενς Κουίκ υποσχέθηκε ότι θα το συζητήσει άμεσα με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια.

Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ είχε πολύωρη συνεργασία με Πολιτευτές και τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής του Κινήματος προκειμένου να σχεδιαστεί η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει τις επόμενες εβδομάδες ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος στη Ζάκυνθο, όσο και στην Κεφαλονιά – Ιθάκη, συνδυάζοντας ταυτόχρονα και τα εγκαίνια των τοπικών γραφείων του Κινήματος.

Σημειώνεται ότι στις συναντήσεις του, τον Τέρενς Κουίκ συνόδευαν ο Πολιτευτής του Κινήματος Τάσος Αντίοχος, ο Πολιτευτής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Δημήτρης Αρβανίτης, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Νίκος Γιακουμέλος και το μέλος της Συντονιστικής Λάζαρος Κυβετός.

Ο Τέρενς Κουίκ επιστρέφει στην Αθήνα σήμερα (6/6/2013) το απόγευμα, για να είναι παρών και στην ονομαστική ψηφοφορία που αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Τέρενς Κουίκ με τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Διονύση Μυλωνά

Με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αντώνη Αντίοχο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου