Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΚΟΡΕΑ


Οι Κινέζοι στρατιώτες ένιωθαν φόβο μόνο απέναντι στους Έλληνες και προσπαθούσαν να τους αποφύγουν!”

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 8, 2013
35%CF%84 
Αποθέωση των Ελλήνων στρατιωτών που πολέμησαν στον πόλεμο της Κορέας από ανθρώπους που τους έζησαν από πολύ κοντά: τους Αμερικανούς βετεράνους συναδέλφους τους.
Στο παρακάτω βίντεο μιλούν… μερικοί απ΄τους πιο γνωστούς παρασημοφορημένους αμερικανούς πεζοναύτες του πολέμου στην Κορέα.
Αν και στη μάχη του “υψώματος Χάρι” το 1953 πήραν μέρος στρατιώτες διαφόρων εθνικοτήτων αυτοί επέλεξαν να μιλήσουν για την ανδρεία,τη γενναιότητα αλλά και την …τρέλλα των Ελλήνων στρατιωτών.Τα όσα λένε είναι αποκαλυπτικά.
Δυστυχώς το βίντεο δεν διατίθεται με ελληνικούς υπότιτλους οπότε προορίζεται για όσους γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα.
Η αναφορά στο Ελληνικό τάγμα (των 1.000 ατόμων και ενός σμήνους της βασιλικής αεροπορίας από 67 άτομα, με 7 αεροσκάφη C-47 Ντακότα) με την χαρακτηριστική επονομασία …”Charos” (δηλ. Χάρος!) ξεκινά στο 6.42” ενώ λίγο παρακάτω  (9.30″) ο τελευταίος  βετεράνος αναφέρει πως όποτε οι Κινέζοι μάθαιναν πως υπάρχουν Έλληνες στην πρώτη γραμμή μιας μάχης …προσπαθούσαν πάντοτε να τους αποφύγουν!

22 Σχόλια to ““Οι Κινέζοι στρατιώτες ένιωθαν φόβο μόνο απέναντι στους Έλληνες και προσπαθούσαν να τους αποφύγουν!””


  1. Ξυρισμένος Σουλειμάν είπε

    Δεν έχω κανέναν λόγο να διαφωνήσω με τα ειρημένα.
    Συμφωνώ λοιπόν και επαυξάνω.
    ΤΟΤΕ!!!!!!!
    ΤΩΡΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Μήπως κοροιδευόμαστε λιγουλάκι;;;;
    Μήπως έχουμε περισσότερα βουτυρόπαιδα φτιαγμένα να ενδιαφέρονται σε πιο κλαμπάκι θα περάσουν καλύτερα με τα λεφτά του μπαμπά, ποιο αμαξάκι θα κυκλοφορήσουν για να είναι πιο δακτυλοδεικτούμενοι(προτιμώ το RX8 με τα 1300 κυβικά και τους 231 ίππους), τι κινητό 3g-4g θα πάρουν για να σερφάρουν στο facebook,και σε πόσων ιντσών τηλεόραση led θα αράξουν για να παρακολουθήσουν τις ειδήσεις του STAR;;;;;Μήπως θεωρείται μαγκιά και κοινωνική αντιπρολεταριακή δικαίωση η αναβολή ή η απαλλαγή στράτευσηςαπό το 23%+5% των προοδευτικών Νεοελλήνων;;;;;;;
    Μήπως συγκρίνουμε και χαιρόμαστε λάθος την σημερινή νεολαία που δεν λέει να ξεκολλήσει από τα ιντερνετ καφέ ή από την οθόνη του pc της παίζοντας με τις ώρες διαδικτυακά σκουπιδοπαίχνιδα αποκομμένη από την πραγματικότητα, αφήνοντας τους αλλοδαπούς να ζευγαρώνουν με τις ιθαγενείς ανενόχλητοι;;;;;;
    Όχι δεν τα δραματοποιώ ούτε είμαι κανένας μάλαξ που δεν βλέπω μπροστά μου . Την ωμή πραγματικότητα σχολιάζω.
    Μακάρι ο χρόνος να γυρνούσε 30 χρόνια ακριβώς πίσω.
    Υπάρχουν και σωστά παιδιά με το μυαλό στο κεφάλι τους.Δυστυχώς όμως, αντιπροσωπεύουν την απόλυτη μειοψηφία.
    ΛΥΠΑΜΑΙ…………………………

    • Χρηστος Χαλκις είπε

      Η νεα γενια που μεγαλωνει τωρα χωρις πολλα χρηματα, πιστευω πως θα αναπτυξει και τα ιδια ιδανικα με παλιοτερες πιο δοξασμενες γενιες.Ας μην ξεχναμε πως παλαιοτερα οταν ηθελες να διαφθειρεις μια κοινωνια της εσπρωχνες χρηματα για να την κανεις μαλθακη ( βλεπε τους Περσες τι εκαναν με τους Σπαρτιατες).Βασικο ομως ειναι οτι χρειαζεται και η δικη μας συνδρομη σαν μεγαλυτεροι στον τομεα της αφυπνισης.Εξακολουθω να ειμαι αισιοδοξος.

    • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ είπε

      Τηρουμένων τών αναλογιών,οι γεροντότεροι,πολεμιστές τούς 1912-13,1920-23,έλεγαν γιά τή γενιά τού 1940,όταν ή
      άφρων ιταλία ,μάς επετέθη,έλεγαν λοιπόν …πώς στήν ευχή αυτά τά άκαπνα μοσχοαναθρεμένα παιδιά θά τά βγάλουν
      πέρα στό πόλεμο,μέ τήν ισχυρότερη ιταλία……καί μετά από τά πρώτα πολεμικά ανακοινωθέντα φούσκωναν από
      υπερηφάνεια γιά τίς Ελληνικές νίκες………λοιπόν μήν απαγοητεύεσαι…ΕΛΠΙΖΕ…..

      • Κώστας είπε

        Πολυ ενδιαφερουσα συζητηση και σωστες θεσεις. Οι νεοι ειναι εκ φυσεως ευπλαστοι και αυτο ειναι αισιοδοξο. Το ανησυχητικο ειναι οτι τα προτυπά τους ειναι χαλια και εκ μερους των φορεων “παιδειας” γινεται πολυ και συντονισμενη δουλεια προς την αντιθετη κατευθυνση. Ειναι μια αλλοκοτη και υποχθονια μαχη που σκοπο εχει ακριβως να σκοτωσει την ιδια την ψυχη του Ελληνα (παραλληλα με τη φυσικη του εξοντωση που επιφερει η οικονομικη δυσπραγια) και που έλαχε στη γενια μας να αγωνιστουμε για να την κερδισουμε. Άραγε θα μεινει η φωτιά αναμένη?

      • Ιωάννης.είπε

        Σπύρο,συγκρίνεις τελείως διαφορετικές καταστάσεις και εποχές!!Η σημερινή νεολαία τα βρήκε όλα έτοιμα και δυστυχώς απαρτίζεται από πραγματικά άκαπνους τεμπέληδες που δεν αντέχουν στα δύσκολα γιατί ποτέ τους δεν εργαστήκαν σε χωράφια ή έστω στο μαγαζί του μπαμπά και δεν γνωρίζουν τι εστί σκληρές συνθήκες διαβίωσης!!Την βιώνω καθημερινά την παρακμή της νεολαίας,την ξεφτίλα της,αλλά δεν ευθύνεται αυτή που γαλουχήθηκε χωρίς ιδανικά!!!Οι χαραμοφάιδες της γενιάς του πολυτεχνείου δημιούργησαν αυτό το όνειδος,την σημερινή νεολαία της Ελλάδος δηλαδή!!!
        Παράδειγμα πηγαινε να δεις τι συμβαίνει σε πολλά λύκεια της χώρας την ώρα που παραδίδει μάθημα ο οποιοσδήποτε καθηγητής!!Κυρίως σε πρώην ΤΕΕ!!Πως τα μαθητούδια τον χλευάζουν, πως τον υβρίζουν,πως πισώπλατα δέχεται “βροχή” από χαρτάκια,πως του αντιμιλούν με θράσος, πόση φασαρία κάνουν!!
        Αυτοί θα σώσουν την Ελλάδα;;;

      • Μανος2626είπε

        από την αρχαιότητα πάντα οι παλαιότερες γενιές κατηγορούσαν τις επόμενες ως μαλθακές και βουτυρομπεμπέδες και πάντα διαψεύδονταν.

      • Ιωάννης.είπε

        Ίδωμεν!!

    • Κόριννα είπε

      Πρόσεξε μή δῆς αὐτὰ τὰ βουτυρόπαιδα νὰ παρατήσουν τὸν φραπέ καὶ τρίβεις τὰ μάτια σου!

      • Kota Salonikiotikiείπε

        ξερεις οτι ενα ποσοστο απο αυτα τα “βουτηροπαιδα” θα παρουν το πρωτο αεροπλανο για αλλη γη αλλα μερη… αλλα τα αλλα βουτηρροπαιδα οπως παντα θα γραψουν ιστορια.. μονο που θα την καπηλευτουν αυτα που θα εχουν παρει το αεροπλανο…..

      • Ξυρισμένος Σουλειμάνείπε

        Μακάρι Κορίννα, αλλά δυστυχώς ..ή ευτυχώς, δεν φημίζομαι για τον ρομαντισμό μου.

    • Satogan είπε

      Το 80% των νέων σήμερα,είναι σε μόνιμη καταστολή. Δεν προβληματίζεται,δεν ενδιαφέρεται,δεν προσπαθεί,δεν συμμετέχει,δεν αντιδρά. Απλά υπάρχουν γιατί έτυχε να γεννηθούν.
      Αυτό θα είναι το μέλλον της χώρας μας θέλουμε δεν θέλουμε. Οι γονείς αυτές τις αξίες κληροδότησαν στα παιδιά τους.
      25 χρονος στρατιωτικός σε πολεμικό πλοίο,έβλεπα στρατεύσιμους το 1987 στην κρίση με το ”Χόρα ή Σισμίκ” και φοβόμουν να τους δω στα μάτια. Η σπίθα στα μάτια,η λεβεντιά,το ”αντριλίκι” σου έδιναν την σιγουριά πως με αυτή τη γενιά δεν χάνω από κανένα.
      Σήμερα τηλεφωνούν στη μαμά τους να παραπονεθούν ότι το παστίτσιο ήταν χάλια,ότι κρύωναν στη σκοπιά,ότι η καλοβολεμένη ζωούλα τους διαταράχτηκε μόλις φόρεσαν το χακί.
      Και απορείτε πολλοί πως ο κόσμος ανέχεται αυτά που γίνονται.

  2. ΜΑΧΗΤΗΣ είπε

    Τόσα και τόσα λέει η ιστορία (!λ)
    Στα κουμασια σημερινοραγιαδες…αλλά που να καταλάβουν τα κοιμισμένα…..
    Οτι οι Ήρωες ….είναι οι πατεράδες τούς!
    Έχυσαν αίμα για την Κορέα….!
    Και αυτά τα γίδια παιδια τούς φοβούνται και τρέμουν να αρθρωσουν έστω…κραυγή…..

  3. Θάνος είπε

    Οι Κινέζοι γνώριζαν ιστορία λοιπόν.
    Πιθανώς να φώναζαν “αέρα” οι δικοί μας.

  4. Μπροστά! είπε

    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΞΥΠΝΑΔΑ.
    ΑΥΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΑΝ ΠΟΤΕ (ΜΑΚΑΡΙ ΟΧΙ) ΞΑΝΑΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ…
    ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΞΙΦΟΛΟΓΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
    ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΛΟΧΙΕΣ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΑΚΟΜΑ, ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ.

  5. Def είπε

    Το παραπάνω βίντεο το επιβεβαίωσε και ο τελευταίος έγκλειστος της χούντας που απεβίωσε πριν μερικούς μήνες. Ακριβώς έτσι τα είπε. Επίσης, οι Έλληνες είχαν 0% απώλειες

    • Μανος2626 είπε

      0% απώλειες δεν είχαν γιατί φύγαν με 200 νεκρούς και 600 τραυματίες από τα 1000 άτομα που πήγαν αλλά αυτό δείχνει ότι δεν υποχωρούσαν και πολεμούσαν γεναία….0 απώλειες θα είχαν αν την κοπάναγαν και ήταν συνέχεια στην υποχώρηση όταν κάνανε ντου οι Κινέζοι.

  6. ΧΑΡΟΣ είπε

    Ηλιθιοι Ελληνες!
    Ολα τα καταπινετε αμασητα!
    Αστε τους Αμερικανους να πολεμισουν τους δικους τους πολεμους κι εσεις πολεμιστε τους δικους σας!
    Ειναι η σειρα τους να τους παρω!

    • Πυθία είπε

      Σωστός!!!!
      Τι δουλειά είχαν οι Έλληνες στην Κορέα;;;;
      Ηλίθιοι πάντα, πρόσφατα αισθανόμασταν υπερήφανοι που οι αεροπόροι μας διέπρεψαν στη Λιβύη, βομβαρδίζοντας νοσοκομεία και πανεπιστήμια για χάρη του ΓΑΠ. Οι καλύτεροι του ΝΑΤΟ!!!!

  7. Γιώργος Τζ. είπε

    Για την ταμπακέρα θα μας γράψει κάποιος;
    Τι δουλειά είχαμε να πάμε να σκοτωθούμε στην Κορέα; Τι κερδίσαμε από αυτήν την ιστορία;

    • KIM IL SUNG είπε

      οτι κερδισαμε και στην ουκρανια
      ΤΙΠΟΤΕ.
      Παντος καλο ειναι να απευθυνεται το ιδιο ερωτημα
      και στους συμμαχους μας τουρκους, εκτος
      και αν τους θεωρηται………………….ζωα??

      • Γιώργος Τζ.είπε

        Δεν κατάλαβα το ερώτημά σου. Δεν θεωρώ τους Τούρκους ζώα, αντίθετα επειδή έχουν μία συγκροτημένη αστική τάξη, (με τις αντιθέσεις βέβαια και τα αντικρουόμενα συμφέροντα της),
        ακολουθούν μία πολύ σοβαρότερη και σχετικά σταθερή πολιτική, βρίσκουν τα επιτρεπτά όρια και απαιτούν σε κάθε ιστορική στιγμή. Στην Ουκρανία κωλυσιέργησαν και έστειλαν στρατό με μεγάλη … καθυστέρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου