Τετάρτη 15 Μαΐου 2013


Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 12:07 |

Ζάκυνθος: Παραιτήσεις και άλλα παρατράγουδα στο δημοτικό συμβούλιο

Ζάκυνθος: Παραιτήσεις και άλλα παρατράγουδα στο δημοτικό συμβούλιο
Την παραίτησή του από την οικονομική επιτροπή υπέβαλλε, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Τάσος Αντίοχος, εκφράζοντας την αντίδρασή του στη μεθόδευση –που όπως υποστήριξε υπήρξε - για την εκλογή στη θέση του αντιπροέδρου της επιτροπής, Διονύσιου Κομιώτη. Για τη συγκεκριμένη απόφασή του ενημέρωσε ο κ. Αντίοχος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των δημοτικών συμβούλων αναφορικά με το γεγονός ότι, η εν λόγω συνεδρίαση αφορούσε σε επανάληψη της συζήτησης των θεμάτων της συνεδρίασης της 8ης Μαΐου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, η διαδικασία κρίθηκε σκόπιμο να επαναληφθεί μετά την αντίδραση που εξέφρασε εγγράφως -και με κοινοποίηση στο γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου- ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Βαρυπάτης για μη πρόσκλησή του στη συνεδρίαση της 8ης Μαΐου. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι κλητήρες του δήμου οι οποίοι υποστήριξαν ότι έγιναν προσπάθειες για την ανεύρεση του κ. Βαρυπάτη, προκειμένου να ενημερωθεί, ωστόσο, όμως έπεσαν  στο κενό. Μεταξύ των τοποθετήσεων που υπήρξαν, κάποιες έκαναν λόγο για διόγκωση ενός θέματος ήσσονος σημασίας, κάποιες ζητούσαν συγνώμη από τα μέλη του σώματος για την ταλαιπωρία που υφίστατο με την επανάληψη της διαδικασίας αλλά και από τους εν λόγω εργαζομένους για τη διαπόμπευση που – όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε- υπέστησαν. Απήχηση είχε η θέση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Κοντοσταυλάκη ότι θα έπρεπε να υπήρχε ένα γραφείο για τα μέλη της αντιπολίτευσης, προκειμένου να μη δημιουργούνται τέτοιους είδους προβλήματα.
Να σημειωθεί ότι, στα πηγαδάκια συζητήθηκε, ευρέως, η απουσία του δημάρχου, Στέλιου Μποζίκη, λόγος για τον οποίο, άλλωστε, αναβλήθηκε η επανάληψη συζήτησης του 3ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε στην απόφαση για την κήρυξη απαλλοτρίωσης οικοπέδων και των οδών πρόσβασης για το έργο της ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης απορριμμάτων Ζακύνθου. Πολύ περισσότερο, όμως, σχολιάστηκε η απουσία του γραμματέα του σώματος, Κωνσταντίνου Κόκκορη.

Σύνταξη: Μαρίνα Μάντζου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου