Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

"Ψήφισμα Προτεινόμενο από τον Δημοτικό Σύμβουλο  Τάσο Αντιοχο

Επί τη επετειω την 19η  Μαΐου και τιμώντας  την μνήμη των 353.000 παιδιών, γυναικών, παππούδων, ανδρών που οδηγήθηκαν σε εξαντλητικές πορείες στο πουθενά, χωρίς τροφή και νερό, βιάστηκαν, βασανίστηκαν, σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους κατά την προσπάθεια εκκαθάρισης της χώρας στην επέλαση της περιόδου 1915-1923. Οφείλουμε ως Έλληνες όχι μόνο να θυμόμαστε τους προγόνους μας αλλά και να επιδιώκουμε συνεχώς την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διεθνώς. Πρόκειται για έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας και τέτοια εγκλήματα δεν διαγράφονται.

 Ομοίως επειδή την 21η Μαΐου γιορτάσαμε την Ένωση των Ιονίων Νήσων με την μητέρα πατρίδα  και εις ανάμνηση των απαγχονισθεντων από τις Αρχές της Αγγλικής Προστασίας-Κατοχής καλώ τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την τήρηση  ενός λεπτού σιγής για την Γενοκτονία των αδελφών μας Ποντίων και των Ζακυνθινών αντιστασιακών ."

Το ως άνω ψήφισμα δεν εγενετο δεκτό από την δημοτική αρχή προφανώς επειδή η δημοτική αρχή λειτουργεί με την Ρεπουσια νοοτροπία μέλη του κόμματος της οποίας είναι ο πρόεδρος και άλλα επιφανή στελέχη της κυβερνώσας τον δήμων Ζακυνθιων δημοτικής παράταξης.


Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής των πολιτευτών του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων  κ . Αντιοχος μετά το δημοτικό συμβούλιο επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του κινήματος δια τον νομό Ζακύνθου βουλευτή Επικράτειας κ.Τερενς Κουικ  αλλά και με τον πρόεδρο του κινήματος κ.Πανο Καμμενο οι οποίοι τον πληροφόρησαν ότι θα ευρίσκονται στην Ζάκυνθο στα μέσα της μεθεπόμενης εβδομάδας και στα πλαίσια της επίσκεψης θα λάβει χώρα και εκδήλωση σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου